SOCIAL MEDIA

Monday, June 08, 2015

Recenzie : Jocul Dragostei/The Love Game by Emma Hart

The Love Game (The Game, #1)

My rating: 5 of 5 stars

Sinopsis RO:

Maddie îl urăște profund Braden. Acesta este arogant, egoist dar și un playboy al Universităţii din California.
Braden Pearce este totul, un frate pe care Maddie a fost învățată să-l disprețuiască. Dar atunci când fete de la colegiu îi propun acesteia un joc care are legătură cu Braden, Maddie răspunde:,, De ce nu? "

Braden tânjește după Maddie și va face tot posibilul să o aibă; Prin urmare, acesta este de acord să facă totul pentru dragoste.

Dar Braden curând descoperi că Maddie este mult mai mult decât o simplă fată din Brooklyn.

Maddie va observa că Braden nu este doar un afmeiat şi că între ei chiar doi există sentimente. El este de asemenea, dulce și amuzant. Acest lucru reprezintă un mare pericol pentru ea.

Probabil că asta este exact ceea ce au nevoie amândoi".
Am descărcat această carte acum 1-2 săptămani şi abia aşteptam să-mi fac puţin timp liber şi să o citesc. Nu m-a dezamăgit deloc. Mi-a placut foarte mult şi chiar m-am amuzat pe alocuri citind-o.
Este o poveste de dragoste, un pariu, un joc între două personaje ce nu sunt dispuse să se îndrăgostească şi să afle ce este cu adevărat iubirea. Iubirea îi sperie pe cei doi! Totul începe atunci când Maddy acceptă să-l cucerească pe Braden şi face un pariu cu prietenele sale. Braden este un băiat arogant ce se joacă cu toate fetele din Universitate. Megan, prietena lui Maddy îl cunoaşte destul de bine iar acest lucru reprezintă un mare avantaj penru protagonista noastră.
Ceea ce Maddy nu ştie, este că şi Braden are de gând să facă exact acelaşi lucru : să o cucerească şi să-şi petreacă o noapte cu ea. La rândul lui a făcut acelaşi pariu cu prietenii săi. Amuzant, nu? Acesta este farmecul acestei poveşti!

Lucrurile se complică deoarece cei doi protagonişti ajung să se cunoască mai bine, să-şi împărtăşească secretele dar mai ales, să descopere încet ce este iubirea.
O lună de zile durează acest pariu pe care cei doi l-au făcut iar momentele pe care le-au petrecut împreună ajung să-i facă să se gândească când acest joc a încetat şi a ajuns să fie o realitate. O realitate pe care încă nu sunt dispuşi să o recunoască.
Maddy are un secret de familie care o nelinişteşte. Prezenţa şi sprijinul lui Braden reuşeşte să o facă să treacă mai uşor peste problemele sale.
Braden reprezintă exact ceea ce ea urăşte mai mult...îl găseşte destul de asemănător cu fratele său care este un dependent de droguri şi din a cărei vină, prietena ei cea mai bună a ajuns să-şi dorească se sinucidă. O sperie ideea că pentru dragoste poţi ajuge să-ţi doreşti să-ţi faci rău!
Veţi vedea pe parcursul cărţii toată povestea tristă pe care protagonista o trăieşte. Veţi vedea cum încearcă să lase trecutul în urmă şi cum ajunge să conştientizeze că nu toate s-au întâmplat din vina ei...şi toate acestea datorită lui Braden.
Braden este băiatul ce nu se îndrăgosteşte niciodată. Mereu a plăcut-o pe Maddy dar acesta niciodată nu i-a acordat atenţie. Este foarte bucuros şi crede că această îi va cădea în plasă atunci când lucrurile încep să se schimbe şi brusc, Maddy începe să devină intresată de el şi de compania lui.

Vine şi momentul în care Braden află de panul lui Maddy : ,,Seducându-l pe Seductor” şi devine dezamăgit de aceasta spunându-i :
,,Ai câştigat, ai obţinut ce ai vrut...m-am îndrăgostit de tine”!
Dezamăgirea pe care protagonista o simte în acel moment o face să realizeze adevăratele sentimente pe care le are faţă de acesta..
Între timp, află că şi ea a fost victima acestui joc şi că : ,,amandoi au pierdut şi amândoi au câştigat în acelaşi timp”! Nu este dispusă să mai râmână în acel Oraş şi se întoarce acasă, în locul care i-a făcut rău atâţia ani. Acolo reuşeşte să înţeleagă că este iubire ceea ce simte pentru Braden şi că uneori suferinţa este bună mai ales când te ajută să-ţi pui ordine în gânduri.

Citate preferate:

,, Dacă îl iubeşti, spune-i asta!. Uneori trebuie să spui asta pentru că desori oamenii nu sunt conştienţi de acest lucru. Sunt două cuvinte pline de semnificaţie. Uneori dragostea este tot ce ai nevoie, chiar și atunci când crezi că NU. Uneori trebuie doar să o spui, pur și simplu”.
,,Casa ta este locul unde îţi este şi inima!”

,,Realitatea vieții este că indiferent ce se întâmplă cu tine, fie o pierdere, suferință, fericire sau iubire, acele emoții sunt atât de intense încât te urmează oriunde te duci. Poți fugi la capătul lumii, dacă dorreşti asta, dar dragostea te va urma chiar şi acolo!”

,,Dragostea se păstrează în sufletul tău, este ceva ce doar tu poți simți, pentru că iubirea este a ta. Niciodată nu o poţi lăsa în urmă! Puteți traversa țara de la un capăt la altul, un ocean sau poţi face câte drumuri vrei dar.... dragostea este încă acolo, ghemuită într-un colț întunecat al inimii tale aşteptând ca tu să o accepţi”.


Mi-a plăcut modul în care scriitoarea a descris pas cu pas momentele cu cei doi şi cum au ajuns să se îndrăgostească dar şi modul în care prin intermediul acestei cărţi ea ne dă sfaturi.
Mi-a plăcut momentul in care Braden recunoaşte că este îndrăgosit de Maddy dar şi momentul in care aceştia s-au împăcat şi au acceptat că au fost victimele acestui ,,Joc al Dragostei”.


View all my reviews